2009-05-06

En taxiägares klagan

Ok, jag har gått och funderat på detta i flera veckor och har kommit fram till att om jag inte skriver av mig det här så kommer min skrivkramp att hålla i sig.
Det är inte originellt eller dagsfärskt, men det måste bara göras. Jag ber om ursäkt.

Jag kör taxi. Vi har sett en minskning av taxiåkandet. Alla vet vi att det finns svarttaxi därute. Vissa tar till och med egen bil till tåget och till flyget. Föräldrar åker och hämtar sina barn när de vill hem på natten.
Alla dessa faktorer gör att taxiåkandet minskar. Tyvärr finns det nackdelar med detta. Problemen med svarttaxi är uppenbara, men även kan det vara så att någon förälder inte har riktigt koll på hur många folköl de drack till fotbollen innan de sätter sig vid ratten och kör för att hämta sina barn.
Vi kan också konstatera att parkerade bilar vid flygplatserna utsätts för inbrott. Via hälare osv kommer dessa inbrotttjuvar åt kontakter som de kan använda på knark.

Så vad skall vi göra för att komma tillrätta med problemet. Ett förslag är att stämma mercedes, volkwagen och volvo för medhjälp till svarttaxi, knarkhandel och rattfylla.
Ett annat alternativ är att lägga en extra fordonskatt som går till stöd till taxiförare.
Man kan också tänka sig att bilägare frivilligt får sätta ett månadsmärke på framrutan där det står att de har frivilligt betalat kostnaden för ovanstående problem, så att polisen låter dessa åka utan kontroll.

Eftersom polisen i en rättstat inte kan göra undersökningar utan misstanke, skall naturligtvis taxiägare istället ha rätt att stoppa bilar, stämma ägarna (inte förarna) av dessa bilar och presentera trovärdiga bevis så som en blyertskiss över hur de såg en spritflaska ligga i bilen.

C Magnus Berglund
Nybliven taxiägare
 
Creeper
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet